اخبار علمی

تولید یک میکروسنسور بیوالکتریکی ساده برای پیش‌بینی کیفیت تخمک موش از طریق خصوصیات الکتروفیزیولوژیکی غشا

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۷/۰۹
انتخاب تخمک مرحله ای مهم در درمان‌های کمک باروری است. متداول‌ترین رویکرد، متکی به تجربه جنین‌شناس است که ناگزیر مستعد خطای انسانی است. استفاده از یک رویکرد مبتنی بر الکتریکی می‌تواند یک جایگزین بهبود بخش باشد.

استفاده از پانسمان حاوی ژل پلاکتی برای درمان زخم های پوستی ناشی از عوارض پیوند در کودکان: یک کارآزمایی بالینی

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۷/۰۲
پیوند سلول های بنیادی خونساز از فردی دیگر (allo-HSCT) یک استراتژی درمانی در برای انواع اختلالات بدخیم و غیر بدخیم است. با این حال، واکنش بدن به پیوند بافت از فردی دیگر (بیماری پیوند حاد و مزمن) معمولاً این رویکرد درمانی را با چالش مواجه کرده و منجر به عوارض و مرگ‌ومیر قابل توجهی می‌شود.

پروتئین Ki67: یک نشانگر مهم برای ارزیابی تکثیر سلول های بنیادی مزانشیمی در شرایط کشت آزمایشگاهی

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۶/۲۴
مغز استخوان منبع اصلی سلول‌های بنیادی بالغ از جمله سلول‌های بنیادی مزانشیمی (MSCs) است که پر کاربردترین سلول‌ها در رویکردهای سلول درمانی هستند. سهولت جداسازی و قابلیت کشت آسان در شرایط آزمایشگاهی، از جمله ویژگی‌هایی است که سلول‌های مذکور را به گزینه مناسبی برای کاربردهای بالینی بدل کرده است.

معرفی miR-182-5p به عنوان تنظیم کننده هر سه مرحله التهاب، تکثیر و بازسازی در روند بهبودی زخم های پوستی

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۵/۱۳
بهبود زخم روندی کاملاً برنامه ریزی شده است که هر گونه اختلال در آن منجر به ایجاد اسکار (scar) می‌شود. یکی از تنظیم کننده‌های بالقوه ترمیم زخم و اسکارزایی میکرو RNAها هستند (میکرو RNAها، ریز RNAهایی هستند که در تنظیم بیان ژن نقش دارند).

بررسی سرطان کلونورکتال، روش های تشخیص و رویکردهای جدید درمان آن

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۴/۲۰
سرطان کلونورکتال (سرطان روده بزرگ) سومین سرطان شایع و دومین سرطان مرگ بار در سطح جهان است. این سرطان به یکی از چالش‌های مهم بخش درمان در بسیاری از کشورها تبدیل شده است.

ارزیابی پیوراماتریکس به عنوان یک ریزمحیط سه بعدی برای تمایز سلول های بنیادی مشتق از شیر مادر انسان به سلول های عصبی

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۴/۱۷
بیماری ها و آسیب های وارد بر سیستم عصبی منجر به از دست رفتن سلول های عصبی (نورون ها) و سلول های گلیال (سلول های حمایت کننده از سلول های عصبی در سیستم عصبی مرکزی) می شود که درنهایت باعث فرسایش بافت عصبی می گردد.

پتانسیل ضد پیری ژل ترشحی حاصل از سلول های بنیادی مزانشیمی برداشت شده از ژل وارتون انسان در حیوان مدل آزمایشگاهی پیر پوستی

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۴/۱۰
پوست یک سد فیزیکی میان بدن و محیط پیرامون آن به شمار می‌رود که مانع از دست رفتن آب بدن شده و در برابر میکروب‌ها از آن حفاظت می‌کند. از آنجا که پوست نخستین بخش بدن است که با محرک‌های بیرونی مواجه می‌شود، مستعد آسیب‌های بافتی از جمله پیری است.

آغاز چهارمین سمینار ملی فناوری‌های جایگزین حیوانات آزمایشگاهی در پژوهشگاه رویان

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۳/۳۰
چهارمین سمینار ملی فناوری‌های جایگزین حیوانات آزمایشگاهی در پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی آغاز شد.

عوامل مرتبط به تکه تکه شدن DNA اسپرم در یک گروه گذشته نگر شامل 1191 مرد

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۳/۲۶
اکنون جوامع علمی و بالینی دریافته‌اند که یکپارچگی DNA اسپرم برای لقاح موفق، رشد جنین خوب و کیفیت زندگی فرزندان بسیار مهم است. اما با وجود اتفاق نظر ظاهری، این معیار به ندرت در عمل بالینی ارزیابی می‌شود. در مطالعه گسترده‌ای که در پژوهشگاه رویان

شناسایی ژن های جدید مستعد ایجاد سرطان کولورکتال با شروع زودرس خانوادگی

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۳/۲۳
بروز سرطان کولورکتال (CRC) با شروع زودرس که افراد زیر ۵۰ سال را تحت تأثیر قرار می‌دهد، در حال افزایش است. علاوه بر این، هیچ علت ژنتیکی زمینه‌ای در ۲۰ تا ۳۰ درصد از بیماران مشکوک به سندرم CRC خانوادگی یافت نمی‌شود.

کشت سه بعدی و پیوند فولیکول های پره آنترال جدا شده از موش در هیدروژل ژله وارتون انسانی‌

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۳/۲۲
ناباروری یک نگرانی جدی در زنان مبتلا به سرطان است که تحت درمان‌های پزشکی گنادوتوکسیک از جمله شیمی درمانی و رادیوتراپی هستند. ناباروری زودرس به خودی خود تأثیر منفی بر کیفیت زندگی این بیماران دارد و از این رو حفظ باروری نقش اساسی در این زمینه دارد.

تحریک تخمدان کنترل شده و انجماد تخمک در دختران نابالغ

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۳/۱۹
حفظ باروری دختران نوجوان مبتلا به بیماری سرطان در سن بلوغ یکی از دغدغه‌های سیستم بهداشت و درمان و همچنین والدین است. انجماد بافت تخمدان تنها راه حفظ باروری برای دختران نوجوان است، اما انجماد تخمک به عنوان یک مداخله پزشکی استاندارد برای بیماران با حداقل سن ۱۸ سال نیز در نظر گرفته می‌شود.

نانو ذرات زایموسان بارگذاری شده با دوکسوروبیسین از طریق هم افزایی اصلاح مسیر پیام رسان Wnt/β-catenin و آپاپتوز، اثر سمی این دارو را بر سلول های رده سرطان روده بزرگ در شرایط آزمایشگاهی افزایش می دهند

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۳/۱۶
سرطان روده بزرگ سومین سرطان شایع و دومین سرطان منجر به فوت در سراسر جهان محسوب می‌شود که در سال‌های اخیر سن ابتلا به آن کاهش یافته است. یکی از راه‌های مقابله با این سرطان استفاده از داروهای مختلف شیمی درمانی است. یکی از روش‌های افزایش اثر بخشی داروهای شیمی درمانی، استفاده از نانو حامل‌ها برای ارسال دقیق دارو به سلول‌های هدف (سلول‌های سرطانی) است.

اثر افزایش بیان ریز آر ان ای 9 (miR-9) در مهار تومور زایی سلول های بنیادی ملانوما

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۳/۱۳
ملانومای بدخیم کشنده‌ترین نوع سرطان پوست با پیش آگاهی ضعیف است. میزان بقای یک‌ساله برای مبتلایان به مرحله آخر این بیماری حدود ۱۰ درصد ارزیابی می‌شود. متأسفانه این بیماری معمولاً در مراحل پایانی تشخیص داده می‌شود و نرخ متاستاز (مهاجرت سلول‌های سرطانی از عضو مبتلا به دیگر عضوها و ایجاد توده سرطانی جدید در عضو مقصد) در آن زیاد است.

استخراج وزیکول های خارج سلولی از شیر: تیمار با مواد شیمیایی مختلف و اثرات متفاوت آن ها بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و عملکردی وزیکول های خارج سلولی

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
شیر یک منبع غذایی کامل حاوی ترکیبات فعال زیستی از جمله سیتوکین ها، عوامل رشد، مواد معدنی، اسیدهای آمینه، آنتی بادی‌ها و چربی هاست که می‌تواند واسطه زیستی مؤثری باشد.

فاصله زمانی بین شروع علائم و تشخیص مولتیپل اسکلروزیس و عوامل مؤثر بر آن: مطالعه ای مبتنی بر داده های ثبت شده ملی

اخبار علمی | تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۰۲/۱۸
مالتیپل اسکلروزیس (ام اس) یکی از بیماری های سیستم عصبی مرکزی (مغز و نخاع) است که بر اثر تحلیل پوشش میلین اعصاب روی می دهد و با روش های بالینی، رادیوگرافی و آزمایشگاهی تشخیص داده می شود.

فعالیت‌های پژوهشگاه رویان

goup